Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο συνεχίζει από το 2012, τη επιτυχημένη λειτουργία των αθλητικών ακαδημιών για παιδιά, στους χώρους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Τα αθλητικά προγράμματα είναι διευρυμένα, ξεκινούν στις αρχές Σεπτέμβρη κάθε έτους έως και τον Ιούνιο του επόμενου έτους και διδάσκουν καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο αντίστοιχο άθλημα/αγώνισμα και με ιδιαίτερη προπονητική, αγωνιστική και παιδαγωγική εμπειρία.

Το Κολυμβητήριο του Πανεπιστημίου Πατρών αυτό το διάστημα είναι εκτός λειτουργίας.

Ανάλογα με το ενδιαφέρον των γονέων λειτουργούν κάθε έτος και νέα αθλήματα εκτός του Ποδοσφαίρου, του Βόλει, του Στίβου και του Τένις, όπως πρόσφατα η Καλαθοσφαίριση και η Επιτραπέζια Αντισφαίριση με τμήματα παιδιών για όλες τις ηλικίες από 5-16 ετών και για όλα τα επίπεδα (αρχάριοι, προχωρημένοι, αγωνιστικό). Πολύ συχνά πραγματοποιούνται και φιλικές συναντήσεις σε όλα τα αθλήματα με ομάδες της περιοχής των Πατρών αλλά και ευρύτερα.

Στο σχεδιασμό των δράσεων των αθλητικών ακαδημιών εντάσσεται μεταξύ άλλων και η ίδρυση ομώνυμου αθλητικού σωματείου για συμμετοχή σε αγώνες όσων παιδιών ενδιαφέρονται.

Τα αθλήματα που ήδη λειτουργούν είναι:

  • ΣΤΙΒΟΣ (προπονήσεις στα αγωνίσματα των δρόμων, αλμάτων, ρίψεων με αφρώδη υλικά. Προπόνηση εκμάθησης τεχνικών για παιδιά και τεχνικής-τακτικής για εφήβους-νεανίδες)
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (προπονήσεις, προαιρετική φιλική συμμετοχή στο τοπικό αναπτυξιακό πρωτάθλημα, οργάνωση τουρνουά, συμμετοχή σε φιλικούς αγώνες)
  • ΒΟΛΕΪ (προπονήσεις, προαιρετική φιλική συμμετοχή στο τοπικό αναπτυξιακό πρωτάθλημα, φιλικοί αγώνες, beachvolley και τουρνουά beach volley)
  • ΜΠΑΣΚΕΤ (προπονήσεις, τουρνουά Καλαθοσφαίρισης και φιλικοί αγώνες στην προπονητική περίοδο)
  • ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (προπονήσεις, τουρνουά Πινγκ Πονγκ στην προπονητική περίοδο, φιλικοί αγώνες στην προπονητική περίοδο)
  • ΤΕΝΙΣ (προπονήσεις, τουρνουά Τένις στην προπονητική περίοδο

Οι γονείς (αφορά και όσους ήδη συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια) που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους στα παραπάνω αγωνίσματα, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η εγγραφή σας είναι ταυτόχρονα και επιβεβαίωση ότι συμμετέχετε στο άθλημα αφού οι εγγραφές είναι ανοικτές σε όλη του διάρκεια κάθε προπονητικού έτους. Μετά την εγγραφή σας προσέρχεστε κανονικά στην προπόνηση σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο τηρούνται καθημερινά οι κανονισμοί λειτουργίας αθλητικών χώρων και ατομικής προστασίας των Γυμναστηρίων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού γενικότερα.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις