Το 5ο Αθλητικό Καλοκαιρινό Camp 2023 του Πανεπιστημίου Πατρών έχει μόλις ανοίξει τις πύλες του για τους μικρούς μας φίλους και τις μικρές μας φίλες και υποδέχεται καθημερινά τα παιδιά σε ένα κατασκηνωτικό και αθλητικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει ως και τις 28 Ιουλίου και χαρακτηρίζεται για το υψηλό επίπεδο σχεδιασμού και ανάπτυξης των αθλητικών και καλλιτεχνικών δράσεων.

Καθημερινά, πάνω από 100 παιδιά με την υποστήριξη αξιόλογων προπονητών Φυσικής αγωγής, μυούνται στις τεχνικές δημοφιλών αθλημάτων, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους και ψυχαγωγούνται μέσα από συμμετοχικά και συνεργατικά προγράμματα.

Ποδόσφαιρο (Παπαναγόπουλος, Μπανταδάκης), Καλαθοσφαίριση (Πολυδωρόπουλος), Πετοσφαίριση (Αγγελόπουλος, Δημητροπούλου), Αντισφαίριση (Αρκαδιανού), Κλασικός Αθλητισμός (Πολίτη, Τσιμιγκάτος), Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Βασιλογάμβρου), Χορός (Μικρώνης), Σκάκι, Ζωγραφική, Ποδηλασία και άλλα παιχνίδια δεξιοτήτων, κατά τη διάρκεια κάθε εβδομάδας, δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν νέα αθλήματα και αγωνίσματα, να αναπτύξουν την κίνηση και τη ρυθμική κίνηση, να συνθέσουν.

Στο Camp μπορούν να εγγραφούν τόσο μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας όσο και μέλη των σχολείων της Πανεπιστημιουπόλεως αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Πατρών. Πληροφορίες:  https://gym.upatras.gr/2023/05/31/enarxi-eggrafon-gia-to-5o-kalokairino-camp-toy-panepistimioy-patron/

Όπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και του Camp κ. Άρης Αγγελόπουλος και ο υπεύθυνος λειτουργίας του Camp κ. Γρηγόριος Μικρώνης, σκοπός της ετήσιας λειτουργίας του αθλητικού κατασκηνωτικού προγράμματος από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από τη φυσική αγωγή, την προπονητική και την αλληλεπίδραση, με στόχους την ενεργητικότητα, την ψυχική ισορροπία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών ενώ οι γονείς δουλεύουν.

Στην πρώτη εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε, πέραν των προπονήσεων, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να φυτέψουν εποχικά είδη σε μικρό κήπο, να χορέψουν και κυρίως να βρεθούν μπροστά από μία ιδιαίτερη έκπληξη: Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 τους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε ο αθλητής της εθνικής μας ομάδας ανδρών, Μεσογειονίκης και Βαλκανιονίκης Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος κι αποτέλεσε πόλο έλξης για περισσότερα από 100 παιδάκια. Χαιρέτησε όλα τα παιδιά ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και με τη βοήθεια ταλαντούχων μικρών αθλητών και συμμετεχόντων στο Camp, των αδερφών Φουσέκη (Αναστάσιος, Σπύρος, Αλέξανδρος) και του Μάξιμου Πολυχρονόπουλου, ο Κωνσταντινόπουλος έκανε επίδειξη, αντάλλαξε στη συνέχεια μπαλιές με όλα τα παιδιά του κατασκηνωτικού προγράμματος, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και υπέγραψε στα καπελάκια τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί να επισκεφτούν το Camp πρωταθλητές της Πετοσφαίρισης, παρουσιάζοντας την αξία αλλά και τα μυστικά της συγκεκριμένης αθλοπαιδιάς.