Μαγική η ατμόσφαιρα στα γήπεδα του Πανεπιστήμιου Πατρών στο πλαίσιο της 15ης Ημέρας Αθλητισμού του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Με επιτυχία και με πλήθος κόσμου στις κερκίδες πραγματοποιήθηκε η 15η Ημέρα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, από ώρα 5:30μμ έως και 10:00μμ.
Εκατοντάδες φοιτήτριες, φοιτητές, εργαζόμενοι, απόφοιτοι και φίλοι του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, συμμετείχαν και παρακολούθησαν τους τελικούς φοιτητικούς αγώνες στο Ποδόσφαιρο, την Καλαθοσφαίριση Φοιτητριών και Φοιτητών και τον Κλασικό Αθλητισμό. Πρόκειται για τις τελικές φάσεις πρωταθλημάτων που αναπτύχθηκαν στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, για πρώτη φορά μετά την πανδημία και υποστηρίχθηκαν από τις Πρυτανικές Αρχές, την Επιτροπή Αθλητισμού του Ανώτατου Ιδρύματος, το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Πατρών, την Ε.Π.Σ. Αχαΐας, τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Β. Πελοποννήσου.
Τα αποτελέσματα κατά αθλήματα και αγωνίσματα είχαν ως εξής:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Στον τελικό αγώνα αναμετρήθηκαν το τμήμα Ιατρικής με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και το σκορ ήταν 0-1 (στην παράταση)
Η σύνθεση της φοιτητικής ομάδας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ήταν: Γαλήνος Θανάσης, Μπουρίκας Ηλίας, Ντάλας Παναγιώτης, Κωνσταντακόπουλος Αλέξανδρος, Σταγιατάκος Γεώργιος, Θεοτοκάτος Παναγιώτης, Ντονάλντο Χασάλα, Τσουσόλης Φίλιππος, Βασίλης Τριανταφύλλου, Μάραντον Ζιλάλι. Την ομάδα συμπλήρωναν οι Αναστασόπουλος Γιάννης, Καρβουνιάρης Δημήτριος, Χούσος Παναγιώτης, Τσιαμανής Χρήστος και τοπαλίδης Θεόδωρος. Για το τμήμα Ιατρικής η σύνθεση ήταν: Δήμος Θοδωρής, Κουτσοκώστας Θανάσης, Πιχλίνσκι Γιάννης, Σκαρτσάνης Νίκος, Δουληγέρης Χάρης, Τζιούμης Χρήστος, Λεβέντης Παναγιώτης, Ταραβήρας Γιώργος, Κραμβής Άγγελος, Τάσσης Χρήστος, Βαρελής Ιερόθεος. Την ομάδα συμπλήρωναν οι Φουρνογεράκης Μίνως, Αλβανόπουλος Τάσος, Ιωάννου Λεωνίδας, Δημητρίου Θεόδωρος, Αβραμίδης Πρόδρομος.
Διαιτητής της αναμέτρησης από το Σύνδεσμο Αχαΐας ήταν ο Τηλιγάδας Κωνσταντίνος με επόπτες τους Κούβελα Κωνσταντίνο και Σπυρόπουλο Κωνσταντίνο. Την επιμέλεια του εσωτερικού διατμηματικού φοιτητικού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2021-2022 είχε ο Χρήστος Τσίκας, αποσπασμένος καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Στον τελικό αγώνα αναμετρήθηκαν το τμήμα Ιατρικής με το τμήμα Φυσικοθεραπείας και το σκορ ήταν 63-73.
Η σύνθεση της φοιτητικής ομάδας του τμήματος Φυσικοθεραπείας ήταν: Πουλημένος Χρυσόστομος, Τηλιακός Δημήτριος, Πολυδωρόπουλος Διονύσιος, Γιαννούτσος Λεωνίδας, Τζερμπατζίδης Δημήτρης, Καρφίτσας Αλέξανδρος, Παπάς Στέφανος, Μπαλατής Ανδρέας, Δημούσης Βασίλης, Τσακμακίδης Σάββας, Φραγκούλης Παναγιώτης, Ατζουλάτος Νίκος, Τσούρας Κωνσταντίνος. Για το τμήμα Ιατρικής η σύνθεση ήταν: Τόλιας Πέτρος, Καλδής Λυμπέρης, Κιρκινίκτος Φάνης, Βασιλελάης Χρήστος, Μικρός Βασίλης, λαγοπάτης Σπύρος, Σιωπηλίδης Άρης, Μπάμος Δημήτριος, Χατζόπουλος Σπήλιος, Μπόμπολας Παναγιώτης, Πετρόπουλος Ηλίας, Πουλοκέφαλος Παναγιώτης, Δίπλαρος Νότης, Μπαλλής Γιώργος. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γεράνιος Λεωνίδας και Μπολάμο Άγγελος με Γραμματεία τους Βελγάκη Γιάννη και Τόλια Λουκά.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 3on3 ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

Παράλληλα με την Καλαθοσφαίριση Φοιτητών διεξήχθησαν και αγώνες 3on3 Φοιτητριών στα εξωτερικά γήπεδα Καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες.
1η ομάδα: Παρπούνα Ευαγγελία-τμήμα Φυσικοθεραπείας, Σαχά Μαρία-τμήμα Ιατρικής, Αληφραγκή Κάτια-τμήμα Λογοθεραπείας.
2η ομάδα: Μοβσεσιάν Φιόνα-τμήμα Χημικών Μηχανικών, Βέρρα Μαριλίνα-τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Μπαλασοπούλου Μαρίνα-τμήμα Οικονομικών.
3η ομάδα: Σουντουλίδου Χρύσα-τμήμα Γεωλογίας, Πετροπούλου Μαλβίνα-τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Παπαναστασοπούλου Αριάδνη-τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής
4η ομάδα: Καλύβα Κυριακή- τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Κολλήρου Κωνσταντίνα-τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και τεχνολογίας Υπολογιστών, Κλούρα Νίκη- τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας.
Νικήτρια αναδείχθηκε η 2η ομάδα των Μοβσεσιάν, Βέρρα και Μπαλασοπούλου ενώ διάκριση για τα τρίποντα απονεμήθηκε στην Σουντουλίδου από την 3η ομάδα.
Την επιμέλεια του εσωτερικού διατμηματικού φοιτητικού πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης καθώς και των αγώνων Καλαθοσφαίρισης 3on3 Φοιτητριών 2021-2022, είχαν ο Αλέκος Πολυδωρόπουλος, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με τη συνεργασία του Δημήτρη Κουζούδη, μέλους Δ.Ε.Π. τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών.

ΔΡΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ

Από της 6:00μμ. ως και τις 7:00μμ της ίδιας ημέρας, διεξήχθησαν και τα δρομικά αγωνίσματα Στίβου σε διάφορες κατηγορίες συμμετεχόντων. Μέσα σε ευχάριστο κλίμα και με ικανοποιητική συμμετοχή φοιτητών–φοιτητριών, μελών Δ.Ε.Π., λοιπών Εργαζομένων και Φίλων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου διεξήχθη το 4ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Στίβου.
Τους αγώνες υποστήριξαν με την εθελοντική προσφορά τους ο πρόεδρος (Κανελλόπουλος Αντώνιος) και μέλη του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Β. Πελοποννήσου (Γκοτσοπούλου Γεωργία, Λαβράνος Κωνσταντίνος) και οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Μπούρκουλας Φώτιος και Πολίτη Αικατερίνη. Σημαντική ήταν και η υποστήριξη της Γεωργίας Μητρογιάννη, υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Την επιμέλεια των δρομικών αγωνισμάτων είχε η Αγγελική Σώρρα, ΙΔΑΧ ΠΕ Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

100Μ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
1. Παπαδιαμαντόπουλος Ευστάθιος (τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών) 12΄΄3
2. Χασάπης Βασίλειος (τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων) 13΄΄4
100Μ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ
1. Παπαδημητρίου Φωτεινή (τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων) 14΄΄6
2. Φουκάκη Ελευθερία (τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων) 16΄΄7
3. Παπαδοπούλου Μαριάνθη (τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων) 26΄΄2
100μ. ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΦΙΛΩΝ
1. Τζουράς Ιωάννης (Φίλος) 15΄΄4
2. Σοφός Δημήτριος (Εργαζόμενος) 15΄΄7
3. Βλαστός Δημήτριος (Δ.Ε.Π.) 19΄΄4
400μ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
1. Χασάπης Βασίλειος (τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων) 1΄09΄΄4
2. Παπαδιαμαντόπουλος Ευστάθιος (τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών) 1΄11΄΄4
3. Γεωργίου Αριστομένης (τμ. Μαθηματικών) 1΄11΄΄8
400μ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ
1. Παπαδημητρίου Φωτεινή (τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων) 1΄29΄΄3
2. Τζουρά Μαρία 1΄30΄΄
3. Φουκάκη Ελευθερία (τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων) 1΄39΄΄9
800μ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ
1. Ανδρουλάκη Ναταλία (τμ. Μαθηματικών) 2΄52΄΄6
2. Τσιαναβά Χριστίνα (τμ. Φαρμακευτικής) 3΄47΄΄
1500μ. ΦΟΙΤΗΤΩΝ
1. Γεωργίου Νικόλαος (τμ. Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής) 4΄19΄΄09
2. Ζάραγκας Θωμάς (τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών) 5΄04΄΄
3. Τζουράς Θεόφιλος (τμ. Ζωικής Παραγωγής) 6΄35΄΄
1500μ. ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΦΙΛΩΝ
1. Σπανός Ανδρέας (Φίλος) 5΄10΄΄
2. Στάμος Βασίλειος (Φίλος) 6΄18΄΄
3. Σπηλιόπουλος Ανδρέας (Φίλος) 6΄38΄΄

Στο καλωσόρισμά του, ο Άρης Αγγελόπουλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής και συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε τους αγώνες και στο ευχάριστο κλίμα που επικρατούσε στους αγωνιστικούς χώρους και στις κερκίδες του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, τονίζοντας το ευχάριστο γεγονός της επανέναρξης των αθλητικών φοιτητικών γεγονότων χωρίς μάσκες. Συνεχάρη όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα. Ευχαρίστησε τις πρυτανικές αρχές, τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και τα μέλη του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου για τη συνεχή στήριξή τους στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και στον Φοιτητικό Αθλητισμό. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους φοιτητές και τις φοιτήτριες για την επερχόμενη εξεταστική περίοδο.
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους και πραγματοποίησαν τις απονομές ο αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού κ. Μάρκος Μαραγκός και αρκετά μέλη Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών όπως οι Κουφοπαύλου Οδυσσέας-πρόεδρος τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστγών, Φουσέκης Κωνσταντίνος-πρόεδρος τμ. Φυσικοθεραπείας, Ματζάρογλου Χάρης-αντιπρόεδρος τμήματος Φυσικοθεραπείας, Ηλιάδης Ανδρέας-Διευθυντής ΜΕΘ ΠΓΝΠ, Κουζούδης Δημήτριος-μέλος ΔΕΠ τμ. Χημικών Μηχανικών, Χασιακός Αθανάσιος-μέλος ΔΕΠ τμ. Πολιτικών Μηχανικών, Καββαδίας Δημήτριος-μέλος ΔΕΠ τμ. Μαθηματικών, Τσέπης Ηλίας-μέλος ΔΕΠ τμ. Φυσικοθεραπείας. Απονομές πραγματοποίησαν επίσης και όλα τα μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Άρης Αγγελόπουλος, Νίκος Βασιλείου, Αλέκος Πολυδωρόπουλος και Γρηγόριος Μικρώνης και τα μέλη της Γραμματείας του Γυμναστηρίου Αγγελική Σώρρα και Γιώργος Βασιλακόπουλος.