Αγαπητοί φοιτητές,

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη σχεδιαστεί, οργανωθεί και υλοποιείται και για το φετινό ακαδημαϊκό έτος το Διατμηματικό Φοιτητικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2021-2022 του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

Υπεύθυνος διοργάνωσης και επικοινωνίας: κ. Χρήστος Τσίκας, 6930882777, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής ποδοσφαίρου στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για την κλήρωση των Ομίλων όπως έχει διαμορφωθεί, καθώς και για τον εσωτερικό κανονισμό του σχετικού πρωταθλήματος.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΗΜΕΙΑΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 
 
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
 
 
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
 
 
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΦΥΣΙΚΗΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
 
 

*Οποιοδήποτε Τμήμα δεν συμμετείχε στην παραπάνω κλήρωση και επιθυμεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και να ενταχθεί σε Όμιλο, το αργότερο έως και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2022.

*Τα τηλέφωνα των υπευθύνων των Τμημάτων μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2021-2022

  1. Για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι απαραίτητη η δωρεάν έκδοση κάρτας μέλους Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Πληροφορίες στο gym.upatras.gr ή στην Γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.
  2. Για την πραγματοποίηση κάθε αγώνα ενημερώνεται έγκαιρα έως και δύο ημέρες πριν το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για να αξιολογήσει την διαθεσιμότητα του γηπέδου και τις καιρικές συνθήκες.
  3. Κατά τη διάρκεια της Α’ Φάσης το πρωτάθλημα διεξάγεται χωρίς επίσημους διαιτητές με κοινή συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων με πρόσωπο ή πρόσωπα κοινής αποδοχής.
  4. Από την Β’ Φάση διατίθενται επίσημοι διαιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
  5. Σε όλες τις Φάσεις διατίθεται ιατρός αγώνα από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Χωρίς παρουσία ιατρού δεν διεξάγεται ο αγώνας.
  6. Τηρούνται όλα τα τρέχοντα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.
  7. Από την κοινή ώρα ορισμού του αγώνα, ομάδα που δεν εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο μετά από την παρέλευση έως και είκοσι λεπτών χάνει τον αγώνα με σκορ 3-0.
  8. Σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι αγώνες αναβάλλονται με εισήγηση του συντηρητή του γηπέδου και ενημέρωση των υπευθύνων των ομάδων από το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.
  9. Μία ομάδα δεν μπορεί να προγραμματίζει πάνω από δύο αγώνες την εβδομάδα.
  10. Για την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης η καταληκτική ημερομηνία είναι η 15 Απριλίου 2022.
  11. Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τέσσερις Ομίλους. Οι δύο πρώτοι κάθε Ομίλου προκρίνονται στην Β’ Φάση. Στη Β’ Φάση μετά από κλήρωση αγωνίζονται οι τέσσερις πρώτοι των Ομίλων έναντι των τεσσάρων δεύτερων. Στην Γ’ Φάση οι τέσσερις νικητές παίζουν μεταξύ τους μετά από κλήρωση. Διεξάγεται Μικρός και Μεγάλος Τελικός. Όλοι οι αγώνες, όλων των Φάσεων του Πρωταθλήματος, είναι μονοί.
  12. Σε περίπτωση ισοβαθμίας για την τελική κατάταξη των ομάδων θα ισχύει το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Εάν προκύπτει ισοβαθμία προσμετράται ο συντελεστής τερμάτων της κάθε ομάδας και το σύνολο των αγώνων που έχει πραγματοποιήσει.
  13. Ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί με την παρουσία τουλάχιστον εννέα αθλητών στο γήπεδο.
  14. Για τη διεξαγωγή του αγώνα οφείλουν όλοι οι αθλητές να προσκομίζουν τις κάρτες μέλους Γυμναστηρίου για να συμμετέχουν στον αγώνα.
  15. Μπορούν να στελεχώνουν την ομάδα και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος έως και τη συμπλήρωση του 28ου έτους ηλικίας.
  16. Κάθε ομάδα μπορεί να προγραμματίζει έως και έξι αλλαγές σε κάθε αγώνα.
  17. Παίχτης που αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα δεν μπορεί να συμμετέχει στον επόμενο αγώνα της ομάδας του ή και θα αξιολογείται το συμβάν ανάλογα με τη βαρύτητά του για επιπλέον αγωνιστικές, από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και ενδεχομένως και από τις λοιπές Επιτροπές του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και του Πανεπιστημίου Πατρών.
  18. Για επιπλέον ποινή και σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α., επιλαμβάνεται του θέματος το Γραφείο Συντονισμού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και τα μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής και στη συνέχεια κατά σειρά τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου Πατρών (Επιτροπή Αθλητισμού, Αρχές Τμήματος, Κοσμητεία, Πρυτανικό Συμβούλιο, Σύγκλητος). Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ποινή πρέπει να γίνεται γνωστή πριν από τον επόμενο αγώνα της ομάδας.
  19. Η διάρκεια του αγώνα είναι για δύο ημίχρονα. Κάθε ημιχρόνο ορίζεται στα 45 λεπτά με ενδιάμεσο διάλειμμα 15 λεπτών
  20. Σε περίπτωση τραυματισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα, του συμβάντος επιλαμβάνεται ο υπεύθυνος ιατρός. Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν φέρουν καμία ευθύνη για την πρόκληση τραυματισμού ή άλλου ατυχήματος κατά τη διάρκεια του αγώνα.
  21. Με τη συμμετοχή σας στο πρωτάθλημα αποδέχεστε πλήρως τον παρόν κανονισμό διεξαγωγής του πρωταθλήματος.