Ιστορική στιγμή η φιλοξενία της Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.
Η Τελετή συνέπεσε με τη φετινή επέτειο  των 60 χρόνων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας, Λαμπαδηδρόμοι (1η-Παναγιώτα Αντωνοπούλου, 2ος-Ανδρέας Ρήγας), Συνοδοί Λαμπαδηδρόμων, Αφή Βωμού στον εξωτερικό χώρο της πρυτανείας, Αντιπροσωπείες επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “PARIS 2024”, Πρυτανικές Αρχές, Εκπρόσωποι Σχολών και Τμημάτων Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, πλήθος κόσμου.
Ακούστηκαν με σειρά ο Ολυμπιακός Ύμνος, ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας από την Cantelena Χορωδία Πάτρας. Στη συνέχεια έγινε έπαρση σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδας από μέλη Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί κατά σειρά από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθ. κ. Χρήστο Μπούρα, από την εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων “PARIS 2024” και πρόξενο της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Κατρίν Σανιελόνζ, και από τον εκπρόσωπο της Ε.Ο.Ε. και αρχηγό αποστολής στο Παρίσι 2024 κ. Πέτρο Συναδινό.
Η Τελετή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ των εκπροσώπων και του Πανεπιστημίου Πατρών και με σύντομο πολιτιστικό πρόγραμμα από τη Φοιτητική ομάδα χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου με την επιμέλεια του μέλους Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου κ. Γρηγορίου Μικρώνη.
Γενικός συντονιστής σε ό,τι αφορούσε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ήταν ο Άρης Αγγελόπουλος, μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών και συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Συμβολή είχαν όλα τα μέλη του Γυμναστηρίου, τόσο κατά την οργάνωση όσο και κατά την υποδοχή της Φλόγας και τη διαδικασία συνοδείας των λαμπαδηδρόμων (Βασιλείου, Πολυδωρόπουλος, Σώρρα-ΙΔΑΧ Φ.Α., Βασιλακόπουλος-Διοικητικός υπάλλ., και οι αποσπασμένοι Κ.Φ.Α. στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Κοτσίρης, Πολίτη, Ροζής, Μπρακατσέλος).
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε και η Αντιπρύτανις Φοιτητική Μέριμνας κα Ελένη Αλμπάνη, “… Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε για πρώτη φορά από το Ακαδημαϊκό μας Ίδρυμα, από τους δρόμους της γνώσης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού που διασχίζουν τους ορίζοντες της Πανεπιστημιούπολής μας! Μία ιερή στιγμή της πορείας της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024! Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική στιγμή που θα κοσμεί πλέον την ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών στο διάβα των ετών”.