Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο-Επιτυχημένο αθλητικό περίπτερο στο Welcome to UP 2023 και άρτια Φοιτητική εκπροσώπηση στην Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2023

Α. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ WELCOME TO UP ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Πατρών -σε επισκεψιμότητα, πλήθος και ποιότητα εκδηλώσεων- σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Αγρίνιο στο πλαίσιο υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών Welcome to Up 2023.

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε παράλληλα -λόγω της συμμετοχής και των δράσεων- και το περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστημιακό Campus και ειδικότερα στο Πάρκο της Ειρήνης, απέναντι από το κτίριο της Διοίκησης, το οποίο λειτούργησε από την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 ως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και από ώρα 9:00 το πρωί ως 6:00 το απόγευμα καθημερινά.

Στο περίπτερο παρουσιάστηκαν μέσω καθημερινών δράσεων οι αθλητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Πατρών για φοιτητές και φοιτήτριες όπως η καλαθοσφαίριση, το βόλεϊ, το πινγκ πονγκ, η ποδηλασία, το ποδόσφαιρο, το τένις, ο στίβος, τα προγράμματα αερόμπικ, ο χορός, κ.ά. Σημαντική ήταν και η επίσκεψη στο περίπτερο των αθλητών Καλαθοσφαίρισης των ομάδων του Προμηθέα και του Απόλλωνα που έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στις αθλητικές δράσεις.

Πραγματοποιήθηκαν νέες δωρεάν εγγραφές φοιτητών και φοιτητριών όπου τα μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (Ε.Ε.Π.) Φυσικής Αγωγής (Αγγελόπουλος, Βασιλείου, Πολυδωρόπουλος, Μικρώνης) και οι αποσπασμένοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για το έτος 2023-2024 (Κοτσίρης, Μπρακατσέλος, Ροζής), παρουσίασαν τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και τις καθημερινές δυνατότητες που προσφέρουν δωρεάν, και τις εφτά ημέρες της εβδομάδας, στις Φοιτήτριες και τους Φοιτητές.

Υπολογίζεται πως καθημερινά, από το περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου περνούσαν, ενημερωνόντουσαν και συμμετείχαν σε αθλητικές δράσεις πάνω από 400 Φοιτήτριες και Φοιτητές!

Β. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Επίσης χθες, 28η Οκτωβρίου 2023, το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε στην κεντρική παρέλαση της πόλης των Πατρών για την Εθνική Επέτειο, με δύο ομάδες Φοιτητριών και Φοιτητών, τιμώντας την ημέρα και εκπροσωπώντας επάξια το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Με την οργανωτική επιμέλεια των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Φυσικής Αγωγής καθώς και των αποσπασμένων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, οι Φοιτήτριες και οι Φοιτητές παρέλασαν και με τη συμμετοχή τους ανέδειξαν για μία ακόμα φορά την αξία και τη σημασία της τιμής και της μνήμης σε γεγονότα της Ιστορίας μας.