Μαζική η 11η Ποδηλατική Βόλτα του Πανεπιστημίου Πατρών
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Με πολύ κόσμο και με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η Ποδηλατική Βόλτα του Πανεπιστημίου Πατρών «Πάμε με Ποδήλατο», με την επιμέλεια του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Επιτροπή Αθλητισμού του εκπαιδευτικού ιδρύματος στήριξε την πραγματοποίηση της 11ης Ποδηλατικής Βόλτας σε μία διαδρομή από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών ως την πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της πόλης.

Φοιτητές και φοιτήτριες, γονείς με παιδιά, Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών και πολίτες της Πάτρας, κάθε ηλικίας, “αγκάλιασαν” και φέτος τη δράση και τόνισαν με τη συμμετοχή τους την αξία της μετακίνησης με ποδήλατο καθώς και τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς αλλά και άθλησης.

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι εμπρός από το κτίριο της Πρυτανείας όπου το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο δάνεισε και έναν αριθμό ποδηλάτων σε όσες και όσους δεν είχαν. Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν: Πανεπιστημίου-κόμβος Κουρτέση-Αγίας Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος-πλατεία Γεωργίου.

Για την ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας συμμετείχαν με τη γνώση και την εμπειρία τους ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας, Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό τμήμα Πατρών/Σαμαρείτες με τα ποδήλατα τους, η Τροχαία Πατρών και η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου ΕΡΔΥΠ. Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι σχετικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και η ομάδα εθελοντών και εθελοντριών «Έψιλον» του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τις εγγραφές αλλά και στον τερματισμό υπήρχαν οργανωμένα περίπτερα του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή» και της αντίστοιχης δράσης των Φοιτητών της Ιατρικής “Will you… Marrow me?”. Σημαντική ήταν και η ενημέρωση κατά τον τερματισμό από το περίπτερο του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο είχε επίσης φροντίσει κατά τον τερματισμό να κληρώσει ενδεικτικά δώρα, χρήσιμα για τους ποδηλάτες αλλά και να γλυκάνει τους συμμετέχοντες με τη χορηγία των ζαχαροπλαστείων Εντελβάις.

Στον τερματισμό, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στη σημασία της χρήσης του ποδηλάτου, ο καθηγητής κ. Αλέξανδρος Κατσαούνης, πρ. τμ. Χημικών Μηχανικών, μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Άρης Αγγελόπουλος ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πατρών, όλους τους φορείς που στήριξαν την ποδηλατική δράση, τους χορηγούς, τους συναδέλφους φυσικής αγωγής και τη Γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου-Γιώργο Βασιλακόπουλο και Αγγελική Σώρρα για τη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Η 11η Ποδηλατική Βόλτα οργανώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και για πρώτη φορά μετά την πανδημία από το μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Άρη Αγγελόπουλο, Νίκο Βασιλείου, Αλέκο Πολυδωρόπουλο και Γρηγόριο Μικρώνη. Επίσης από τους αποσπασμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για το 2022-2023 Δημήτριο Κοτσίρη, Γεώργιο Τάνταρο, Πολύβιο Μπρακατσέλο, Άγγελο Ροζή, Σπυριδούλα Τριανταφυλλοπούλου, Χρήστο Τσίκα και Ιωάννα Αλεξοπούλου.