Πρωτεύουσες καρτέλες

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, στη ΒΑ πλευρά της Πανεπιστημιούπολης και προσφέρει αθλητικές υπηρεσίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, σε παιδιά εργαζομένων, σε συνταξιούχους και σε φίλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Στα πρώτα του βήματα, με τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Παναγιώτη Σιγαλό, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο έγινε πανελληνίως γνωστό με τις αμέτρητες νίκες στο άθλημα κυρίως της σκοποβολής. Το μάθημα της φυσικής αγωγής ήταν υποχρεωτικό και οι συχνές παρουσίες των φοιτητών όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου  δημιούργησαν μια εξωστρέφεια για το Γυμναστήριο.

 

Στη συνέχεια η κα Ιωάννα Αρκαδιανού διευθύνει το Γυμναστήριο και οι μικρές υποδομές του αρχίζουν να γίνονται μεγαλύτερες, ποιοτικότερες. Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, με τους Ε.Ε.Π. Φυσικής αγωγής κ. Αριστείδη Αγγελόπουλο (Πετοσφαίριση) τη δεκαετία του ’80 και των Νίκο Βασιλείου (Υγρός Στίβος) και Αλέξανδρο Πολυδωρόπουλο (Καλαθοσφαίριση) στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έδωσαν αθλητική και αγωνιστική πνοή σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο να έχει δεκάδες επιτυχίες.

Με τη νέα χιλιετία, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο γίνεται προπονητικό κέντρο για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και οι υποδομές του αναβαθμίζονται. Μ ετις προσθήκες των Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κας Δήμητρας Παπαδημητρίου (2002-Διοίκηση Αθλητισμού) και του κου Γρηγόρη Μικρών (2007-Ελληνικοίπαραδοσιακοί χοροί), το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στρέφεται και προς την επιστήμη του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού διοργανώνοντας ως σήμερα ημερίδες και πολιτιστικά γεγονότα πανελλήνιας εμβέλειας.

Σημαντικό ρόλο, στην αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου έχει παίξει και η άριστη συνεργασία του με όλες τις Επιτροπές Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, με σκοπό να αναδεικνύεται πάντα η αξία του αθλητισμού για το σώμα και το πνεύμα, η αξία του μαζικού φοιτητικού αθλητισμού αλλά και οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που τονίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών πέρα από ένα μεγάλο ερευνητικό και διδακτικό κέντρο είναι και πόλος  αθλητισμού, πολιτισμού, τρόπου ζωής.

Off White X Nike Design