Τουρνουά Βόλεϊ Ακαδημιών με μαζική συμμετοχή από τις ομάδες πετοσφαίρισης της Πάτρας πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων. Συμμετείχαν οι ομάδες Παναχαϊκή Γ.Ε., Α.Ε.Π. Ολυμπιάδα, Ε.Α.Πατρών, Θησέας, Ακαδημίες Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο τουρνουά, στο κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημίου Πατρών, έδωσαν το παρόν πάνω από 180 μικρές αθλήτριες και μικροί αθλητές του Βόλεϊ,  δείχνοντας την αγάπη τους για το άθλημα και την ανάγκη για ανάλογες διοργανώσεις με μαζική συμμετοχή. Οι κατηγορίες των αγώνων ήταν: Προ-μίνι, Μίνι και Προ-αγωνιστικό.

Την οργάνωση ανέλαβε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και το τουρνουά συντονίστηκε από τον Άρη Αγγελόπουλο, μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου και ομοσπονδιακό προπονητή βόλεϊ και τις προπονήτριες Ελένη Λεγάτου και Λούλα Τριανταφυλλοπούλου.

Πρόκειται για μια αθλητική γιορτινή ημέρα, που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης του βόλεϊ στην ευρύτερη περιοχή, στις σχολικές ηλικίες, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεγάλη συμμετοχή των ακαδημιών των ομάδων βόλεϊ της Πάτρας, σε μια καταπληκτική αθλητική και γιορτινή ατμόσφαιρα.