Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Συμμετοχή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου στην Αθήνα, στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Kick Boxing και στο 1ο Πανελλήνιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Φυσικής Αγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο πανελλήνιο φοιτητικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών-Γυμναστήριο στα γήπεδα της πανεπιστημιούπολης, στα αθλήματα της Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης 3X3, Ποδοσφαίρου, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Σκάκι, στις 3,4,5, και 6 Νοεμβρίου 2014.

Πάνω από 350 αθλητές και αθλήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες από όλα τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, συμμετείχαν, κέρδισαν τις εντυπώσεις και διακρίθηκαν, σε πνεύμα αθλητικό και συμμετοχικό.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Τ.Ε. (Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Αλέξανδρος Πίσσας, μεταφέροντας αθλητικά και εκπαιδευτικά μηνύματα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου, τόνισε την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης των πανελλήνιων φοιτητικών πρωταθλημάτων, της εκπροσώπησης της χώρας μας σε παγκόσμιους φοιτητικούς αγώνες και τη συνολική υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό.

Μηνύματα επίσης στήριξης, ενθάρρυνσης και προσφοράς του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και των Πανεπιστημιακών Γυμναστηρίων, μέσα από ανάλογες δράσεις, ανακοίνωσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπροσωπούμενες από τον αναπληρωτή της πρυτάνεως, καθηγητή κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, αναπληρωτής καθηγητής κ. Απόστολος Βανταράκης και ο συντονιστής του Γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Πατρών, Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Νικόλαος Βασιλείου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Καλαθοσφαίριση (Φοιτητές)

Συμμετείχαν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ε.Μ.Π., Τ.Ε.Ι. Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Ε.Κ.Π.Α., Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στη γενική κατάταξη την 1η θέση κατέλαβε το Ε.Κ.Π.Α., τη 2η θέση το Ε.Μ.Π. και την 3η θέση το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Καλαθοσφαίριση (Φοιτήτριες)

Συμμετείχαν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Την 1η θέση κατέλαβε στην γενική κατάταξη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη 2η θέση το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και την 3η θέση το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Υπέυθυνος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής: Αλέξανδρος Πολυδωρόπουλος

Πετοσφαίριση (Φοιτητές, Φοιτήτριες)

Στους Φοιτητές την 1η θέση κατέκτησε το Πανεπιστήμιο Πατρών, τη 2η θέση το Τ.Ε.Ι. Πειραιά και την 3η το Πανεπιστήμιο Κρήτης,

Η σύνθεση για το Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν: Παυλόπουλος, Δασκαλόπουλος, Δασκαλόπουλος, Σούρτσε, Κυριακάκος, Μανούκος, Σαρακίνης, Καλαϊτζιδάκης, Παναγιώτου, Μητσιάς, Ζαφειρόπουλος, Λουκάς

Στις Φοιτήτριες, επίσης την 1η θέση κατέκτησε το Πανεπιστήμιο Πατρών

Υπεύθυνος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής: Άρης Αγγελόπουλος

Ποδόσφαιρο (Φοιτητές)

Συμμετείχαν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. Την 1η θέση κατέλαβε το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, τη 2η θέση το Πανεπιστήμιο Πατρών και την 3η θέση το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Υπεύθυνος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής: Γρηγόρης Μικρώνης, προπονητής ομάδας Πανεπιστημίου Πατρών: Χρήστος Τσίκας

Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας σε ατομική και ομαδική κατάταξη. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Ε.ΑΚ. Πατρών «Ολυμπιονίκης Δ. Τόφαλος». Η κατάταξη είχε ως εξής:

Ομαδικό Φοιτητών

1η θέση Τ.Ε.Ι. Αθηνών, 2η θέση Ε.Μ.Π., 3η θέση Πανεπιστήμιο Πειραιά

Ατομικό Φοιτητών

1η θέση: Τ.Ε.Ι. Αθήνας, 2η θέση: Τ.Ε.Ι. Αθήνας, 3η θέση: Ε.Μ.Π.

Ατομικό Φοιτητριών

1η θέση: Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2η θέση: Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, 3η θέση: Πανεπιστήμιο Πατρών

Σκάκι

Ομαδική κατάταξη

Ε.Μ.Π., Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ε.Κ.Π.Α., Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Τ.Ε.Ι. Πειραιά, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ατομικό Φοιτητριών

1η θέση: Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2η θέση: Ε.Κ.Π.Α., 3η θέση: Ε.Μ.Π.

Συμμετοχή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου στην Αθήνα, στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Kick Boxing και στο 1ο Πανελλήνιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Φυσικής Αγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημοσθένης Καββάγιας του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, συμμετείχε στις 12 Νοεμβρίου 2014, στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Kick Boxing στα -63,5 kg αγωνιζόμενος τελικά με βαρύτερο αντίπαλο στα -67 kg, που διοργανώθηκε από την Ε.Α.Τ.Ε. (Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και την Π.Ο.Κ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing), στο κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Μ.Π, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση σε τρεις γύρους.

Αντιπροσωπεία επίσης του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου με τον Νικόλαο Βασιλείου, συντονιστή και το Γρηγόρη Μικρώνη- και οι δύο ως μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών-συμμετείχαν στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Φυσικής Αγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που διοργανώθηκε από την Ε.Α.Τ.Ε. στο συνεδριακό κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζοντας και εισήγηση για το Γυμναστήριο από το Γρηγόρη Μικρώνη με θέμα: «Ελληνικός Χορός και Πανεπιστημιακός Αθλητισμός»

Το Καλοκαίρι του 2015, ο Ελληνικός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Φοιτητική Πανεπιστημιάδα που οργανώνεται από τη F.I.S.U στη Νότια Κορέα, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε διάφορα αθλήματα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα εκπροσωπηθεί από το Νικόλαο Βασιλείου ως τεχνικό διευθυντή στο Water Polo, καθώς και με φοιτητές, φοιτήτριες του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, με σκοπό πολλές διακρίσεις και επιτυχίες.