Πρωτεύουσες καρτέλες

Για τη συμμετοχή και χρήση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου (εσωτερικών και εξωτερικών χώρων), θα πρέπει όλα τα μέλη και οι φίλοι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να εκδώσουν η να ανανεώσουν την ετήσια κάρτα μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος από τη Γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (09:30-13:00 εργάσιμες ημέρες) με την προσκόμιση των πιο κάτω δικαιολογητικών :

  • Αίτηση εγγραφής
  • 2 φωτογραφίες προσώπου ( 1 για ανανέωση )
  • Πιστοποιητικό καλής υγείας από γιατρό (ισχύει για ένα ακαδημαϊκό έτος) (Καρδιολόγο, ιδιώτη ή δημοσίου).
  • Υπεύθυνη δήλωση (διατίθεται από το Π.Γ.)
  • Την παλιά κάρτα σε περίπτωση ανανέωσης.

 

Με την κάρτα οι αθλούμενοι μπορούν να δανείζονται αθλητικό υλικό (μπάλες, ρακέτες, κ.λ.π.), καθώς και κλειδιά για να κλειδώνουν τα προσωπικά τους είδη σε ερμάρια ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης η κάρτα παραδίδεται στον υπεύθυνο φύλακα ή γυμναστή.

Οι Φοιτήτριες και οι Φοιτητές εκδίδουν ή ανανεώνουν την κάρτα Γυμναστηρίου δωρεάν, τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας έναντι ενός συμβολικού ποσού των 30,00€ για όλο το ακαδημαϊκό έτος και οι Φίλοι του Γυμναστηρίου έναντι ποσού 100,00€ για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, καταθέτοντας (η κάθε κατηγορία, ο κάθε ενδιαφερόμενος) το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό (ΙΒΑΝ) του Πανεπιστημίου Πατρών: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, IBAN: GR 44 0171 3190 0063 1904 0033 112, αναγράφοντας στο έντυπο κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του χρήστη και την αθλητική χρήση που επιθυμεί.

Τα ειδικά προγράμματα εκγύμνασης ενηλίκων που είναι η Επιτραπέζια Αντισφαίριση και η Αντισφαίριση, έχουν προς το παρόν μηνιαία συνδρομή μόνο για τις προπονήσεις του προγράμματος. Για τα ειδικά προγράμματα αντισφαίρισης ενηλίκων επιτρέπονται εβδομαδιαίως το μέγιστο, δύο επιπλέον προπονήσεις συνολικά για τον αιτούντα και το αντίπαλο ζευγάρι (χωρίς προπονήτή), έπειτα από τηλεφωνική κράτηση γηπέδου στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.  Οι συγκεκριμένοι ενήλικες των ειδικών προγραμμάτων αν επιθυμούν γενικότερη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων θα πρέπει να εκδώσουν επιπλέον κάρτα Γυμναστηρίου σύμφωνα με τα παραπάνω.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο είναι ανοικτό από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 09.00 έως 22.00 καθώς και Σάββατο και Κυριακή ώρα 09.00 έως 21.30 εκτός αργιών. Η αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης είναι ανοικτή τις ίδιες ημέρες και μέχρι τις 21.15. Για τα γήπεδα της αντισφαίρισης επιτρέπονται εβδομαδιαίως το μέγιστο, δύο προπονήσεις συνολικά, για τον αιτούντα και το αντίπαλο ζευγάρι μαζί, έπειτα από τηλεφωνική κράτηση γηπέδου στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. 

Το Κολυμβητήριο του Πανεπιστημίου Πατρών είναι εκτός λειτουργίας.

Απαραίτητη είναι η αθλητική περιβολή και τα καθαρά αθλητικά παπούτσια σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Στην αίθουσα μυικής ενδυνάμωσης είναι υποχρεωτική η χρήση πετσέτας σε όλους τους πάγκους εκγύμνασης.

Όλα τα πράγματα των χρηστών φυλάσσονται στα ειδικά ερμάρια των αποδυτηρίων με κλειδί το οποίο δανείζονται οι χρήστες από το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου με την παράδοση της κάρτας Γυμναστηρίου. Στους χώρους εκγύμνασης επιτρέπονται μόνο ατομικό μπουκαλάκι με νερό και ατομική πετσέτα. Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο δεν φέρει καμμία ευθύνη για τυχόν κλοπές προσωπικών αντικειμένων.