Για τη συμμετοχή και χρήση όλων των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου, θα πρέπει όλα τα μέλη και οι φίλοι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να εκδώσουν η να ανανεώσουν την ετήσια κάρτα μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου από τη Γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (09:30-13:00 εργάσιμες ημέρες) με την προσκόμιση των πιο κάτω δικαιολογητικών :

  • Αίτηση εγγραφής
  • 2 φωτογραφίες προσώπου ( 1 για ανανέωση )
  • Πιστοποιητικό από γιατρό καλής υγείας (Παθολόγο ή Καρδιολόγο, ιδιώτη ή δημοσίου).
  • Υπεύθυνη δήλωση (διατίθεται από το Π.Γ.)
  • Την παλιά κάρτα σε περίπτωση ανανέωσης.

 

Η ίδια κάρτα ισχύει και για την χρήση του Κολυμβητηρίου. Με την ίδια κάρτα οι αθλούμενοι μπορούν να δανείζονται αθλητικό υλικό (μπάλες, ρακέτες, κ.λ.π.), καθώς και κλειδιά για να κλειδώνουν τα προσωπικά τους είδη σε ερμάρια ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης η κάρτα παραδίδεται στον υπεύθυνο φύλακα ή γυμναστή.

Οι Φοιτήτριες και οι Φοιτητές εκδίδουν ή ανανεώνουν την κάρτα Γυμναστηρίου δωρεάν, τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας έναντι ενός συμβολικού ποσού για όλο το ακαδημαϊκό έτος και οι Φίλοι του Γυμναστηρίου έναντι ποσού 100,00€ για χρήση μόνο του Γυμναστηρίου ή μόνο του Κολυμβητηρίου ή 150,00€ για χρήση του Γυμναστηρίου και του Κολυμβητηρίου μαζί, καταθέτοντας το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό (ΙΒΑΝ) του Πανεπιστημίου Πατρών: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, IBAN: GR 44 0171 3190 0063 1904 0033 112, αναγράφοντας στο έντυπο κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του χρήστη και την αθλητική χρήση που επιθυμεί.

Τα ειδικά προγράμματα εκγύμνασης ενηλίκων που είναι το Aqua Aerobic, το Fitness-Pilates Aerobic και η Αντισφαίριση έχουν μηνιαία συνδρομή για τις προπονήσεις, ανεξάρτητα από την έκδοση κάρτας Γυμναστηρίου.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο είναι ανοικτό από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 09.30 έως 22.00 καθώς και Σάββατο και Κυριακή ώρα 09.30 έως 21.30 εκτός αργιών. Η αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης είναι ανοικτή τις ίδιες ημέρες και μέχρι τις 21.15.

Απαραίτητη είναι η αθλητική περιβολή σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.